Objectieven en Missie

Het IMA beheert een uitgebreide collectie gegevens over de gezondheidszorg die door de ziekenfondsen worden verzameld. Op basis van die informatie ondersteunt het de ziekenfondsen en het beleid met data, analyses en studies. Bent u zelf op zoek naar gezondheidsdata? In de IMA Atlas vindt u een reeks indicatoren die u kan visualiseren tot op het niveau van de gemeente of wijk.

Meer informatie

Newsletter

U bevestigt kennis te hebben genomen van ons privacybeleid. U kan zich uitschrijven via de linken in de e-mails of door ons te contacteren op info@aim-ima.be

Nieuws

 • Persbericht: 563 miljoen in 2017: Een recordbedrag aan ereloonsupplementen - 05/02/2019

  Persbericht: 563 miljoen in 2017: Een recordbedrag aan ereloonsupplementen - 05/02/2019

  Sinds augustus 2015 mogen ziekenhuizen geen ereloonsupplementen meer aanrekenen voor een dagopname in een twee- of meerpersoonskamer, net als bij een klassieke ziekenhuisopname. Enkel bij opnames in eenpersoonskamers mogen nog ereloonsupplementen worden aangerekend. Heeft die maatregel de stijging van de ereloonsupplementen afgeremd? Allerminst, uit een nieuwe studie van het InterMutualistisch Agentschap (IMA) blijkt dat de ereloonsupplementen (...)

  Meer informatie

 • Persbericht: Amputaties bij diabetespatiënten in dalende lijn - 29/01/2019

  Persbericht: Amputaties bij diabetespatiënten in dalende lijn - 29/01/2019

  Amputaties van de volledige voet werden 10 jaar geleden zeven keer meer uitgevoerd bij diabetespatiënten dan bij de algemene bevolking. Sindsdien is het aantal amputaties gelukkig significant verminderd met ongeveer een derde, wellicht dankzij een betere zorg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Intermutualistisch Agentschap.
  Samen met de patiëntenverenigingen (Diabetes Liga en Association Belge du Diabète) en de universiteit van Düsseldorf analyseerde (...)

  Meer informatie

 • Vacature : Data analist – project manager (m/v/x)

  Vacature : Data analist – project manager (m/v/x)

  Bedrijfsomschrijving Het InterMutualistisch Agentschap (IMA) ondersteunt de rol van de ziekenfondsen, voor het behoud en de permanente verbetering van een performant systeem van gezondheidszorg en ziekteverzekering. Het IMA verzamelt en analyseert de gegevens van de 7 ziekenfondsen. Dit kan op eigen initiatief, in samenwerking met, of in opdracht van de federale overheidsinstellingen, Gewesten en Gemeenschappen, universiteiten. Meer info over het IMA (...)

  Meer informatie