Objectieven en Missie

Het IMA beheert een uitgebreide collectie gegevens over de gezondheidszorg die door de ziekenfondsen worden verzameld. Op basis van die informatie ondersteunt het de ziekenfondsen en het beleid met data, analyses en studies. Bent u zelf op zoek naar gezondheidsdata? In de IMA Atlas vindt u een reeks indicatoren die u kan visualiseren tot op het niveau van de gemeente of wijk.

Meer informatie

Newsletter

U bevestigt kennis te hebben genomen van ons privacybeleid. U kan zich uitschrijven via de linken in de e-mails of door ons te contacteren op info@aim-ima.be

Nieuws

 • Vacature : Data analist – project manager (m/v/x)

  Vacature : Data analist – project manager (m/v/x)

  Bedrijfsomschrijving Het InterMutualistisch Agentschap (IMA) ondersteunt de rol van de ziekenfondsen, voor het behoud en de permanente verbetering van een performant systeem van gezondheidszorg en ziekteverzekering. Het IMA verzamelt en analyseert de gegevens van de 7 ziekenfondsen. Dit kan op eigen initiatief, in samenwerking met, of in opdracht van de federale overheidsinstellingen, Gewesten en Gemeenschappen, universiteiten. Meer info over het IMA (...)

  Meer informatie

 • Geïntegreerde Zorg voor een betere gezondheid

  Geïntegreerde Zorg voor een betere gezondheid

  De Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en het RIZIV bieden ondersteuning aan twaalf pilootprojecten Geïntegreerde Zorg. In deze pilootfase zullen gezondheids- en welzijnsactoren nieuwe zorgmodellen ontwikkelen waarin de patiënt centraal staat. Een nauwere samenwerking tussen zorgverleners en –instellingen is daarvan een belangrijke component. De pilootfase loopt van 2017 tot 2021 en richt zich in het bijzonder op patiënten met een chronische (...)

  Meer informatie

 • Evaluatie van het naleven van de verplichte derdebetalersregeling door de huisartsen

  Evaluatie van het naleven van de verplichte derdebetalersregeling door de huisartsen

  Sinds 1 oktober 2015 is de huisarts wettelijk verplicht om de derdebetalersregeling toe te passen bij patiënten met recht op de verhoogde tegemoetkoming. Deze verplichting geldt voor alle verstrekkingen met uitzondering van de huisbezoeken.
  In opdracht van het RIZIV volgde het IMA de effectieve toepassing van de verplichte derdebetalersregeling per huisarts trimestrieel op met als finaliteit de monitoring van de toegankelijkheid van betaalbare (...)

  Meer informatie