Objectieven en Missie

Het IMA beheert een uitgebreide collectie gegevens over de gezondheidszorg die door de ziekenfondsen worden verzameld. Op basis van die informatie ondersteunt het de ziekenfondsen en het beleid met data, analyses en studies. Bent u zelf op zoek naar gezondheidsdata? In de IMA Atlas vindt u een reeks indicatoren die u kan visualiseren tot op het niveau van de gemeente of wijk.

Meer informatie

Newsletter

U bevestigt kennis te hebben genomen van ons privacybeleid. U kan zich uitschrijven via de linken in de e-mails of door ons te contacteren op info@aim-ima.be

Nieuws

 • Baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker

  Het IMA volgt de baarmoederhalskankerscreening in samenwerking met Sciensano en het Kankerregister al meer dan 15 jaar op. Het IMA publiceert al enkele jaren statistieken in de IMA Atlas. We hebben deze statistieken tijdens de actualisatie van 2019 verbeterd. We berekenen de dekkingsgraad van de screening op baarmoederhalskanker op basis van het cytologisch onderzoek van de screeningsuitstrijkjes.
  In het Waals Gewest en in het Brussels Hoofdstedelijk (...)

  Meer informatie

 • Persbericht: Zes jongeren per dag in het ziekenhuis na alcoholmisbruik - 07/12/2019

  Persbericht: Zes jongeren per dag in het ziekenhuis na alcoholmisbruik - 07/12/2019

  Elke dag belanden gemiddeld 6 jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis na alcoholmisbruik. De cijfers die het Intermutualistisch Agentschap (IMA) verzamelde, blijven verontrustend hoog. ‘Alcohol op jonge leeftijd kan ernstige en blijvende schade toebrengen’, zegt dokter Michiel Callens van het IMA.
  Ten opzichte van 2017 is het aantal jongeren tussen 12 en 17 jaar oud dat op de spoed terechtkwam omdat ze (veel) te veel gedronken hadden, licht (...)

  Meer informatie